Šah u škole: Poznati šampioni na nivou grada

Serija školskih takmičenja u šahu završena je gradskim prvenstvom osnovaca, koje je tokom dva dana u holu Osnovne škole Bratstvo okupilo 38 učenika i 26 učenice.

U uzrastu od prvog do četvrtog razreda, među 11 devojčica najbolja je bila Imana Batilović iz Osnovne škole Ćamil Sijarić, a sledile su je Suvejda Hadžić (Ćamil Sijarić) i Asija Gicić (Bratstvo).

Kod dečaka iste starosne dobi, u konkurenciji 18 dečaka, na tronu su se našli Stefan Šekularac (Bratstvo), Omer Nurković (Bratstvo) i Abdulah Halković (Avdo Međedović).

Prvo mesto u nadmetanju 15 devojčica između petog i osmog razreda podelile su Ajna Salihović (Vuk Karadžić), Helena Šekularac (Bratstvo), Nerma Numanović (Avdo Međedović) i Đula Ličina (Bratstvo).

Od 20 dečaka između petog i osmog razreda, izdvojio se pobednik Hamza Nićević (Bratstvo), kojeg su najbolje pratili Ahmed Arifović (Vuk Karadžić) i Vanja Marsenić (Meša Selimović).

Pre gradskog takmičenja osnovaca, školski turniri su prema podacima organizatora tokom tri meseca okupili oko hiljadu dečaka i devojčica.

Popularizaciju drevne igre na nivou grada pokrenuo je Šahovski klub Ina Dizajn Novi Pazar u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom, Savezom za školski sport, Ustanovom za sport i novopazarskim školama.

M. Minić

The post Šah u škole: Poznati šampioni na nivou grada appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Šah u škole: Poznati šampioni na nivou grada appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO