Samsung Galaxy Note 7 Edge će imati dve kamere na poleđini?

484

Za početak, malo razjašnjavanje nedoumice oko oznake – na izvoru špekulišu da bi Samsung mogao odbaciti oznaku Note 6, koja bi trebala da označava ovogodišnji uređaj. Navodno u kompaniji razmišljaju da ovogodišnji model nazovu Note 7, kako bi ga doveli u ravan sa svojom Galaxy S7 linijom proizvoda.

Izveštaj sa kineskog vebsajta Zol, navodi da će jedan od Samsungovih predstojećih uređaja, Galaxy Note 7 edge doći sa dve kamere na svojoj poleđini. Galaxy Note 7 Edge navodno izrađuje Samsungova Electro-Mechanics branša, koju često oslovljavaju kao SEMCO, i ona će najverovatnije koristiti kombinaciju Samsungovih senzora kamere u izradi uređaja. Dve kamere će najverovatnije debitovati na Note 7 Edge fabletu, ali još uvek nije poznato kako će raditi, i koje će funkcionalnosti omogućiti.

U slučaju da je glasina istinita, Samsung se verovatno priprema za predstojeću borbu protiv konkurentskih iPhone 7 Plus/Pro uređaja, koji takođe dolaze sa dve zadnje kamere. Prema izvoru, jedna kamera će održavati optički zum zahvaljujući svom telefoto mehanizmu. Samsungov par kamera bi mogao da radi upravo to, ali kako ne postoji više informacija, još uvek nije moguće potvrditi navode.

Najnoviji uređaji koji su došli sa dve kamere na poleđini su Huawei P9 i LG G5. Što se tiče specifikacija Galaxy Note 7 edge modela, očekuje se 5.8-inčni Quad HD displej (Super AMOLED), sa Snapdragon 823 ili Exynos čipsetom unutra. Takođe glasine navode da bi mogao da se pojavi i skener rožnjače unutar fableta. Kao i kod OnePlus 3 telefona, očekuje se da će novi Note fablet imati 6 GB RAM memorije.

Izvor: Phonearena