Samsung Galaxy Note7 zvanično predstavljen: 5.7-inčni zakrivljeni ekran, IP68 sertifikat, 4GB RAM-a

1253

Nakon nedelja i meseci nagađanja, predviđanja i procurelih informacija, Samsung je danas zvanično predstavio Galaxy Note7 fablet. Novi uređaj će južnokorejskoj kompaniji pomoći da dublje zađe u nekoliko tržišnih segmenata. Ono što prvo pada uoči, jeste da je Samsung Galaxy Note7 otporan. Ovo je prvi Note koji je vodootporan, sa IP68 sertifikacijom za dubine i preko jednog metra. Metalni okvir telefona se nalazi između dva simetrično zakrivljena Gorilla Glass 5 stakla koji dodatno štite telefon i displej.

Note7 ima odličan ekran. Samsung je zadržao 5.7” Super AMOLED formulu ali je ekran zakrivljen sa obe strane poput edge modela. Displej ima QHD (2560 x 1440p) rezoluciju, ali je i jedan među prvima sa HDR podrškom (funkcija koja omogućava prikaz više boja i scena sa veoma visokim kontrastom).

332b03be09fcad73e0fd2df3f4e83916

Prisutna je S pen podrška, a stylus može da ostavlja poruke na Always on ekranu. Olovka čak može i da piše pod vodom. Ostale nove funkcije uključuju lupu, alatku za prevođenje i GIF kreator.

Samsung je dosta pažnje posvetio sigurnosti Note7 telefona. Tu je skener oka, koji je dodat arsenalu biometrijskih senzora. Standardni čitač otiska prsta je i dalje tu, ali će skener oka ubrzo preuzeti primat kao mnogo sigurniji način povezivanja na Samsung Pay, Knox i druge servise. Galaxy Note7 je Samsungov prvi sa USB Type-C podrškom, Pomenuti port podržava On The Go i brzo punjenje (quick charge). Tu je i bežično punjenje, kada je potrebno da 3500mAh bateriju napunite na brzinu.

Na poleđini fableta nalazi se 12MP dual-pixel kamera. Kamera je opremjena svetlom f/1.7 blendom i OIS podrškom, a može da snima 2160p video. S prednje strane je smeštena 5MP selfi kamera. Obe kamere su pozajmljene sa Galaxy S7 modela.

sam2_26

Samsung Galaxy Note7 pokreću dva čipa, u zavisnosti od regije – tu je Snapdragon 820 i Exynos 8890. Telefon je opremljen sa 4GB RAM-a (glasine o 6GB se nisu obistinile) i 64GB skladišnog prostora. Prisutan je microSD slot, ali bez podrške za UFS kartice.

Sa softverske strane, Samsung je ispolirao Android 6.0 Marshmallow TouchWiz kastomizaciju za Galaxy Note7, što je pomalo neobično pred skoru objavu Android 7.0 Nougata. Samsung Galaxy Note7 će se u prednarudžbi naći od sutra. Prodaja zvanično počinje od 19. avgusta (bar što se tiče Amerike). Cena još njue zvanično objavljena.

Izvor: Phone Arena