Samsung Galaxy S7 se prodaje bolje nego što se očekivalo

547

Prema svemu sudeći, kao i prema trenutnim analizama i predviđanjima, Samsung je ponovo uspeo da uzdrma tržište telefona. Uprkos sugerisanom usporavanju tržišta telefona iz gornjeg segmenta, duet Galaxy S7 telefona je uspeo da prevaziđe očekivanja kada je prodaja u pitanju.

Radi se o brojkama koje su nezvanične i svakako nisu finalne, ali Džej Ju – industrijski analitičar firme Korea Investment & Securities – ističe da je Samsung već prevazišao prodaju početnih sedam miliona jedinica koliko je predviđano, a kompanija je uspela da isporuči čak 9,5 miliona S7 telefona. Pored promene u budućim kalkulacijama i predviđanjima prodaje, ove analize su značajno uticale i na rast akcija (za 2,4%) južnokorejskog giganta.

Prema svemu sudeći, sličnosti Galaxy S7 modela sa Galaxy S6 nisu bili odbojan faktor za korisnike, kako se smatralo na početku. Umesto toga, logična osnova, na kojoj je Samsung bazirao svoja dva nova privlačna smartfona je izgleda bio dobar potez. Pored ovoga, izostanak velikog redizajna pomogao je smanjenju troškova proizvodnje, što će bez sumnje dodatno pojačati Samsungov profit.

Izvor: GSMArena