Sandžakhaber: Reagovanje na optužbe odbornika BDZS Jonuza Džankovića!

Opozicioni odbornik i bliski saradnik i prijatelj Muamera Zukorlića, Jonuz Džanković na zadnjoj sjednici gradske skupštine u Novom Pazaru, optužio je web portal “Sandžakhaber” da je portal gradske uprave, povodom toga uredjivački kolegijum jedinog nezavisnog medija u Sandžaku izdaje sledeće saopštenje za javnost:
Pozivamo predstavnike opozicije koji poseduju tri svoja web portala, dve televizije, novine i biltene da prestanu da dezinformišu javnost da je naš portal u vlasništvu i blizak gradskoj upravi.
Tačno je da izveštavamo i da naš portal prenosi vesti koje su u interesu svih građana Novog Pazara i Sandžaka. Tačno je i to da je Sandžakhaber jedini izveštavao o tome da je Vaša crnogorska BDZ članica četničkog “opozicionog” FRONTA u Crnoj Gori što ni jednom Sandžakliji nije jasno, tačno je i to da ne prenosimo hvalospeve Vašeg mentora Muamera Zukorlića jer ga ima dovoljno,pa čak i previše u medijima, toliko da očekujemo da iskači iz frižidera kad god isti otvorimo.
Tačno je da smo trenutno po svim istraživanjima portal koji je najuticajniji u Sandžaku iako postojimo samo tri godine, a razlog je taj što je građanima dozlogrdila Vaša nacionalističko-mrziteljsko-tabloidna politika i izveštavanje preko vaših medija, što je doprinelo drastičnom opadanju pristalica Vaše, po građane pogubne politike, posebno zbog kolaboracije sa četnicima iz Crne Gore, i konstantim izazaivanjem sukoba i podela među sandžačkim Bošnjacima.
Informaciju o konkursu smo objavili jer je i to u interesu gradjana ove regije i, jer oni ljudi koji su zaslužili novac nisu isti dobili, ali Vas molimo da nas izostavite iz Vaših skupštinskih rasprava jer nam reklame od Vas i Vaše propale, svađalačko – rušilačke politike ne trebaju. 
Ono što niko ne sme da objavi upravo objavljujemo mi, jer je to u interesu gradjana Sandžaka. Za razliku od Vas mi smo uvek kritikovali argimentovano i sa dokazima, ne samo delovanje političkih oraganizacija nego i ostalih, posebno javnih ustanova pa i sportskih klubova. Kritikovali smo i što ne valja u FK Novi Pazar pa je nakon našeg pisanja smenjen trener Dodić. Tako mi utičemo na drušvena dešavanja, jasno, nedvosmisleno, pozitivno i na opšte zadovoljstvo svih građana. Za razliku od vas koji se dodvoravate državnom aparatu, mi smemo (Vi to ne smete) da argumentivano napadnemo i rad policije. U trenutku kada to treba i kada je u interesu građana, smemo da kažemo otvoreno i sa dokazima objavimo sve ono što Vi prićutite za volju vaših nalogodvaca i mentora po čijim zadacima svađate naš narod deceniju unazad i više.
Izgleda da je targetiranje našeg portala još jedan jalovi pokušaj da se izvrši pritisak kako bi vaš vođa dospeo na naslovne strane našeg medija u afirmativnom obliku, ali to se neće desiti jer meštani Petnjice još nisu dobili BKC za koji ste prikupili novac a postavili ste samo temelje za njegovu izgradnju, ili za Kapiju Peštera gde još niste ni temelje iskopali niti se iz zemlje izvukli. Da ne govorimo o tome što svaku priliku preko svojih medija koristite da napadate sve što valja i vredi, te promoviše gradjansku, urbanu, tolerantnu, narodnu opciju. Koristite svaki šansu da se okomite na slobodu medija i da napadate novinare samo zato što su oni Srbi pa da se nakon toga Vaš vođa pojavi u istim tim novinama za koje radi napadnuti autor i novinar, sa velikim intervjuom, što je dokaz da se radi o klasičnom pritisku na medije zarad reklame i dodvorivanja Vladi i Premijeru Vučiću.

Urednivački kolegijum.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO