Saniran krov na radionicama Tehničke škole

Novi Pazar – Tokom minulog vikenda sanirana je krovna konstrukcija na pomoćnim objektima, odnosno radionicama Tehničke, i Škole za dizajn tekstila i kože, koja je u potpunosti oštećena u jakom nevremenu koje je u avgustu pogodilo Novi Pazar. Štetu je Tehničkoj školi nadoknadila osiguravajuća kompanija, a sanaciju krova pomogla je i Gradska uprava.

  
Jako nevrijeme koje je drugog avgusta zahvatilo Novi Pazar i okolinu, u potpunosti je tada oštetilo krov na radionicama ove dvije škole. Dio limene konstrukcije koji je vjetar oduvao sa krova objekta, prijetio je da ugrozi napajanje električnom energijom obližnja domaćinstva, a u mnogome otežao održavanje nastave početkom školske godine.
Pomoćne prostorije bile su ovih dana izuzetno ugrožene zbog čestih padavina, a nakon rekonstrukcije krova, u kojoj je učešće uzelo i više pofesora Tehničke škole, učenici će imati bolje uslove za rad.
Prema riječima direktora Tehničke škole Hida Ljajića, poslove na popravci krovne konstrukcije u velikoj mjeri bi olakšala saradnja Elektrodistribucije, koja nakon nekoliko obećanja nije izmjestila električne kablove koji idu preko krova ove pomoćne zgrade.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO