Saopstenje KK Novi Pazar o incidentu: Delegat sa zadatkom i unapred pripremljen scenario!

Novi Pazar – Dana 11.3.2018 godine odigrano je 21 kolo Druge muške košarkaške lige Srbije između košarkaških klubova KK „Novi Pazar“ i KK „Sloboda“ u sportskoj dvorani Pendik u Novom Pazaru. Veliki sporski spektakl u kom je nas tim ostvario veliku pobedu organizovao se u nasem gradu. Lider na tabeli i direktni konkurent za ulazak u veci rang je dovoljan razlog da sporska dvorana Pendik bude puna ljubitelja kvalitetne kosarke.

Ni slutili nismo da je scenario utakmice vec pripremljen i da delegat ima glavnu ulogu u njoj. Iz prethodnog iskustva sa delegatom znali smo da je dosao po ”zadatku” ali smo se nadali da ce derbi prvenstva biti dovoljan razlog za fer i korektno vodjenje utakmice.

Medjutim, malo je reći da je delegat na meču u Novom Pazaru bio katastrofalan. Novi Pazar je bio bolji od gostujuce ekipe, a sigurni smo da ne bi došli do prekida da nije bilo pomoći delegata, za koga smo dobili informacije od naših prijatelja, poznavaoca kosarke da dolazi po zadatku i da je utakmica unapred završena. Podizanje tenzija doprinele su veoma cudne odluke delegata utakmice. Vec na samom pocetku prekinuta je utakmica zbog naocara za vid koje je nakon nekoliko minuta prekida delegat sam nasao ispod njegovih nogu. Smeh iz publike zbog izgubljenih naocara je ocigledno iritirao delegata i naravno, usledila je nova cudna odluka da se prekine utakmica na 10. minuta. Delegat je trazio veci broj policijskih sluzbenika jer je procenio da pored prisutnih policajaca, predstavnika privatnog obezbedjenja, redara i javnog tuzioca smatra da mu je bezbednost ugrozena. Publika je zvizducima ispratila sramne odluke delegata ali ni jednog trenutka se bezbednost delegata, sudija ili igraca nije dovodila u pitanje.

Tim KK Slobode iz Uzica je docekan na sportski, fer i prijateljski nacin. Ni jednog trenutka u toku utakmice nije napravljen nikakav pritisak na gostujuce igrace, vec su cesto bili i pozdravljeni od publike za efektne akcije. Uprava KK Slobode iz Uzica je u prijateljskoj atmosferi sedela zajedno sa nasim navijacima. Ni jednog trenutka na tribinama prema njima nije usmerena ni jedna ruzna rec za razliku od naseg gostovanja gde su napadnuti predstavnici naseg kluba. Iako postoje video zapisi ni jednog trenutka nismo zeleli da dizemo tenzije i optuzujemo bilo koga. Jednostavno, navikli smo da cesto budemo napadnuti na gostujucim terenima a da za uzvrat u Novom Pazaru pokazemo svoje gostoprimstvo i sportsko srce. U prijateljskoj atmosferi smo zajednicki odgledali utakmicu i na kraju sportski pozdravili. Dobili smo cestitke za pobedu i nakon zavrsetka utakmice nastavili sa slavljem na parketu dok su se gostujuci igraci i uprava uputili ka svlacionici.. Atmosfera na utakmici je bila prava kosarkaska, viđena je jedna od najboljih utakmica Novog Pazara u novije vreme i umesto da se govori o izvrsnoj utakmici, zbog laznih izjava predstavnika KK Slobode, tema smo svih crnih hronika.

Sramne tvrdnje uprave KK Sloboda, Uzice o navodnom incidentu van sportskih terena su nastavak zajednickog plana (KK Slobode i delegata) kako bi se Novi Pazar predstavio u negativnom kontekstu i skrenula paznja sa velikog trijumfa naseg tima. Pune tribine prave publike koja je uvek uz svoj klub ocigledno ne odgovaraju delegatu i ekipi koja je izgubila. U razgovoru sa vodjama navijackih grupa u koje imamo potpuno poverenje, i koji nisu napravili ni jedan najmanji incident ove godine, kako kod kuce tako I na strani dobili smo uveravanja da nije bilo nikakvog incidenta.

Mozda smo mi poremetili planove delegata i pojedinaca da se odigra utakmica u kojoj se unapred znaju pobednici i u kojem delegati, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva. Novi Pazar nikada nece pristati na takav scenario.

Uprava KK Novi Pazar ce poslati zahtev KSS da ispita sramne postupke delegata utakmice u Novom Pazaru i adekvatno ga kazni za pokusaj reziranja i namestanja utakmice. U slucaju ponovnog delegiranja pomenutog delegata na utakmicama gde igra Novi Pazr trazicemo izuzece ili necemo odigrati utakmicu, jer je on vise puta izigrao nase poverenje.

Uprava KK Novi Pazar ce pokrenuti krivicne prijave protiv lica koje su izdale saopstenje za javnost koje steti ugledu naseg kluba i naseg grada. Takodje, pokrenucemo krivicne prijave protiv svih medija koji su saopstenje za javnost KK Slobode iz Uzica preneli u celosti.

Predsednik kluba KK Novi Pazar ce takodje pokrenuti sudski proces protiv svih odgovornih lica i medija koje su laznim saopstenjem uznemirile javnost u Novom Pazaru i sire i predstavile naseg uglednog gradjanina kao glavnog aktera izmisljenih dogadjaja. Dokaz da su dogadjaji i njegovo pominjanje u medijima izmisljeni predstavlja cinjenica da Predsednik kluba nije ni bio u Srbiji.

Pozivamo i predstavnike Kosarkaskog Saveza Srbije koji su vise puta bili svedoci prelepog sportskog ambijenta u Novom Pazaru da budu gosti na svim nasim utakmicama do kraja prvenstva kako bi zajednicki sprecili rezirani scenario i uzivali u kosarkaskom ambijentu i punoj dvorani Pendik.

Pozivamo sve verne navijace Novog Pazara da u sto vecem broju dodju na sledecu utakmicu i bodre svoj klub! Ocigledno je da moramo na svakoj utakmici da pokazujemo celoj javnosti kakvi su domacini Pazarci I da kod nas nema mesta za rezirane i namestene utakmice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO