Saopštenje za javnost FK Jošanica

Uprava FK Jošanica izražava najoštriji protest nakon današih incidenata na prvenstvenoj utakmici Zone Morava.

Mislili smo da su ovakve scene prošlost i da, koliko, toliko, vlada neki red u našem fudbalu. Očigledno je da mnogima smeta što je Jošanica nezaustaviva  ka Srpskoj ligi i sad se ne biraju sredstva kako bi se sprečila na tom putu.

Na samom početku utakmice domaćin se pobrinuo da rukovodstvo našeg kluba i snimatelj Regionalne televizije budu izbačeni sa tribina. Stotinak navijača koji su bili na stadionu, nisu štedeli uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi. U celoj drami glavni akter bio je otvoreni neprijatelj novopazarskog fudbala, sudija Bojan Nikolić, koji je pokazao crvene kartone našem i domaćem igraču zbog toga što je igrač domaće ekipe pesnicom oborio našeg fudbalera Bihorca. Agresija arbitra Nikolića trajala je sve vreme utakmice koja se igrala ravno 101 minut.

Kada je bilo jasno da će Jošanica odneti sva tri boda, sa  tribina su počele da doleću kamenice od kojih je jedna pogodila snimatelja Regionalne televizije i ozbiljnije ga povredila. Susret su obezbdjivala samo dva policajca čime je izlazak naših igrača sa terena bio potpuno nebezbedan. Veliku zahvalnost naš klub duguje ministru unutrašnjih poslova, gospodinu Stefanovića koji je brzo reagovao i na stadion poslao pojačanje koje je sprečilo da broj povredjenih bude još veći.

Pitamo se kome smeta ulazak Jošanice u veći rang i da li je potrbno da glave padnu da bi se to sprečilo. Nije nam jasno zašto u utakmici izmedju prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe sudi sudija od zadatka koji je uz to i osvedočeni protivnik svih novopazarskih klubova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO