SDP organizovao besplatan odlazak do Srebrenice

Novi Pazar – Iz Novog Pazara, u organizaciji Sandžačke demokratske partije, put Srebrenice krenula su sinoć tri autobusa Novopazaraca, koji su želeli da svojim prisusvom odaju počast srebreničkim žrtvama. Besplatan prevoz za sve zainteresovane SDP organizuje godinama unazad.

Na komemoraciju u Potočarima, odnosno na obilježavanje 21 godine od genocida, i ukopu 127 novoidentifikovanih žrtava, otputovao je veliki broj mlađih i starijih Novopazaraca.

Svaka godišnjica genocida u Srebrenici za mnoge ljude širom svijeta je Dan tuge i saosjećanja sa porodicama postradalih žrtava. A oni, koji su imali dovoljno hrabrosti i snage, krenuli su sinoć put Srebrenice, kako bi na ovaj dan, svojim prisustvom u Potočarima, fatihom i klanjanjem dženaze, odali počast žrtvama.

Na godišnjicu genocida u Srebrenici Sandžačka demokratska partija tradicionalno i ove godine, kao što je to činila mnogo godina unazad organizovala je besplatan prevoz za sve zainteresovane građane.

Genocid u Srebrenici je bez sumnje najveća tragedija u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i obaveza je svih ljudi, a posebno Bošnjaka da ne zaborave, da se nigdje, nikome i nikada ne ponovi Srebrenica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO