SDP Sjenice upozorava na ekonomske probleme

Sjenica – Članovi OO Sandžačke demokratske partije u Sjenici održali su konferenciju za novinare, kako bi skrenuli pažnju javnosti, ali i lokalnoj vlasti na sve veće ekonomske probleme u toj sandžačkoj opštini. Oni su podsetili na brojne greške aktuelne vlasti, naročito kada su u pitanju investicioni projekti.

Pohvalivši aktuelnu rekonsktrukciju trotoara u centru grada, član OO Sandžačke demokratske partije u Sjenici, Almir Lotinac je istakao da bi u toj sandžakoj opštini, sve veći ekonomski problemi i njihovo rešavanje trebalo da budu prioritet. On je izrazio zabrinutost zbog, kako je kazao, I u onako teškoj situaciji, povećanja nameta privrednicima od strane lokalne vlasti predvođene Strankom demokratske akcije, navodeći primer poskupljenja vode.

Propusti aktuelne vlasti se, po mišljenju Lotinca, najviše ogledaju u poljoprivredi, kao najperspektivnijoj privrednoj grani na Sjeničko-peštetrskoj visoravni, gde bi, prema njegovim rečima, trebalo najpre povećati stočni fond kako bi se stvorili uslovi za ozbiljiniji izvoz mesnih i mlečnih proizvoda. Takođe, Lotinac je podsetio i na neostvaren plan o otvaranju Poljoprivrednog fakulteta u Sjenici. Između ostalog, ni priča o vraćanju stare čaršije sa tvrđavom, kako je na ovoj konferenciji istakao Lotinac, nije dobila epilog.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO