Skandal u Džamiji! Tuča efendija u Novopazarskoj banji!

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora iz IZ-e u Srbiji, pre nekoliko dana došlo je do teškog incidenta u džamiji u Novopazarskoj Banji, kada su se potukli imam džamije Tarik Abdulhalik i mujezin u džamiji O. H. Tom prilikom je efendija Tarik izudarao O. H. I nanio mu telesne povrede u predelu glave i lica, te vidljive modrice.
Do tuče je došlo zbog nesuglasica oko plate i nezadovoljstva zbog nerodovnosti iste, odnosno plate mujezina koja nije viša od 80 evra mesečno, što je ispod svakog normalnog nivoa.

Uzimajući u obzir bogatstvo Muamera Zukorlića koji ima ogromnu platu, veliki broj kuća i vila, te luksuznih automobila, plate časnih imama i mujzeina koji su redovni na poslu, su enormno niske i za svaku osudu. Stoga i nezadovoljstvo upošljenika u IZ-i sa Muamerom Zukorlićem veoma jača, jer je razlika u njegovom bogatstvu i luksuzu, te imamskim mizernim platama očita i jasna.

Uprkos činjenici da imami i mujezini primaju male plate, Muamer Zukorlić ništa ne preduzima da njihovo stanje poboljša već se bavi širenjem mržnje, svađe i neistine.

U pomenutoj tuči teže je prošao mujezin O. H. ali je Tarik A na nagovor Muamera Zukorlića izvadio nekakvo lekarsko uverenje o navodnim povredama stomaka, te je protiv O. H. podneo krivičnu prijavu.

Umesto da Zukorlić miri zavađene on ih nagovara na tužbe i svađe, kako bi nezadovoljstvo imama zbog niskih plata, skrenuo u njihove lične sukobe i trvenja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO