Smartfoni sa 6GB RAM-a dominiraju na AnTuTu benchmarku u maju

351

Popularni AnTuTu benchmarking sajt objavio je listu najboljih rezultata koje su telefoni ostvarili tokom maja, a primetno je da su na prva tri mesta modeli sa Snapdragon 820 procesorom i 6GB RAM-a. Izuzev Lenovo ZUK Z2 Pro modela, prva dva – Vivo Xplay5 Elite i LeEco Max 2, imaju QHD ekrane. Ovi telefoni po performansama prevazilaze čak i Samsung Galaxy S7 edge i iPhone 6s.

Međutim kada se pogleda kompletna slika, razlika između prvog telefona koji nema 6GB RAM-a (Xiaomi Mi 5) i najboljeg 6GB uređaja je nešto preko 2000 poena. U poređenju sa pomenutim Samsung Galaxy S7 edge i iPhone 6s “teškašima”, razlika je samo 4000-5000 poena.

Tu je i nekoliko zanimljivih stvari, koje je bitno pomenuti kada je lista u pitanju. Xiaomi Mi 5 je na četvrtom mestu, ispred Galaxy S7 modela, dok je iPhone SE ostvario bolje rezultate od LG G5 modela i nije mnogo iza iPhone 6s. Treba svakako uzeti u obzir i manji ekran i manju rezoluciju, u poređenju sa WQHD koji donosi većina telefona iz gornjeg segmenta.

Ono što ova lista pokazuje, jeste da je 6GB RAM-a stiglo na telefone i ovo će biti standard za dolazeće modele iz gornjeg segmenta. Mada, iako nude poboljšanja performansi, korisnici ne bi trebalo da očekuju dramatične promene kao što du duplo bolje performanse. Bar ne za sada.

Izvor: SlashGear