STARI DEDO JE REKAO: NAŠ NIHAT BIŠEVAC JE NAJBOLJI GRADONAČELNIK U SRBIJI U 2016. GODINI

A razloga za ovako nešto je mnogo. Prije desetak dana, naš gradonačelnik je bio inicijator ideje, da se u Novom Pazaru ne slavi doček Nove godine uz nekakve koncerte, kako je to inače bila praksa, u nekoliko prethodnih godina. Umesto takve manifestacije, Nihat je odlučio podijeliti novčana sredstva mališanima bez roditeljskog staranja i na taj način pokazao njima a svima nama, da ova djeca nijesu sama u ovim teškim vremenima..

E sad?

Gledajući večeras vijesti na mnogim televizijama, primjetih da su ovom idejom i inicijativom, koju je u Srbiji najpre Nihat pokrenuo, krenuli mnogi gradovi, Loznica, Vranje, Negotin, Bor, Zaječar, Požega, Knjaževac, pa i Skoplje, Kotor, Pljevlja. Posebnu pažnju mi je privukla izjava, predsjednika Opštine Knjaževac, Milana Đokića, koji javno hvali postupak našeg gradonačelnika i javno priznaje da su po ugledu na Nihata i sami donijeli sličnu odluku i sredstva namjenjena za doček usmjerili u humanitarne svrhe..

Aferim..

Mnogo je naš Nihat u ovoj godini, koja je za nama, učinio za Novi Pazar. Vallahi mnogo. Pokušao sam se sjetiti svih stvari, neke sam i zaboravio, a Vallahi neke nijesam sigurno:

– Obnovio je nišane na Mezarju Gazilar, porušene onim vandalskim činom..
– Prisustvovao je dženazi u Srebrenici..
– Organuzovao dženazu četvorogodišnjem mališanu iz Avganistana koji je tragično nastradao u Raški..
– Prvi je dao podršku Erdoganovoj vladi nakon pokušaja puča od strane Feto organizacije..
– Jedan je od inicijatora i potpisnik sporazuma sa BNVS i predsjednikom Ugljaninom..
– Jedan je od inicijatora Deklaracije koja je prije nekoliko dana i potpisana sa Sda, a koja će doprinijeti Bošnjačkom jedinstvu..
– Tokom cijele godine je bio uz mlade sportiste iz Novog Pazara, uz atletičarku Amelu Terzić i Rifata Zilkića, koji su po prvi put u historiji prezentovali naš grad na Olimpijskim igrama, uz članove Auto-moto kluba, uz odbojkaše, uz tenisera Hamada Međedovića, budućeg svjetskog No.1, uz bicikliste našeg grada, uz mlade izviđače..
– Konstantno je pomagao mnoge organizacije, Savez slijepih i slabovidih, Udruženja osoba sa invaliditetom, pomagao je učenike generacija, organizovao postavljanje zaštitnih ograda oko škola, uručio 150 bicikala mališanima nakon suneta..
– Primio Bakira Izetbegovića, napravio izuzetne odnose sa mnogim ambasadama velikih zemalja, posjetio Istanbul i Tursku i napravio još bolje odnose sa partijom predsjednika Erdogana..
– Obišao porodice u Lugu, čiji su stanovi izgorjeli u nedavnom požaru i organizovao pomoć..
– Zabranio je parkiranje ispred Gradske uprave za službena vozila..
– Zaslužan za projekat ukorićavanja rijeka i izgradnju brana na Jusuf Potoku..
– Sa Turskim polumjesecom organizovao je podjelu 15.000 kurbana na području Sandžaka..
– Bio na ispraćaju Hadžija zajedno sa onima koji ga danas najviše napadaju..
– Nekoliko puta je bio prvi među dobrovoljnim davaocima krvi..
– Inicijator projekta Stablo za prvaka, gdje je u samoj čaršiji zasađeno preko 1450 stabala..
– Očistio je Gradski bedem, na inicijativu grupe građana “Progledajmo sa Bedema (s’ nadom da će na proleću biti i popločan)..

E sad?

Nabrajao bih do sjutra, sve ono pozitivno što je ovaj čovjek uradio u 2016. godini, za ovaj grad, no sam mišljenja da je ovo dovoljno, da ga proglasim za NAJBOLJEG GRADONAČELNIKA I SRBIJI U 2016.

Do 2010. godine, birao se najbolji gradonačelnik na nivou države. Danas nažalost ne. A da se bira, Nihat bi zasigurno bio pobjednik..

Neki će reći, a fabrike? A investitori? Pa nek to ostane u narednoj godini, kao jedan od zadataka GRADONAČELNIKA SVIH GRAĐANA NOVOG PAZARA..

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO