STEFANOVIĆ: Monstrum je malu Tijanu udario kolima, pa je zadavio

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je policija uhapsila lice za koje se sumnja da je ubica Tijane Jurić. On je rekao da je ubica nju najpre udario kolima, a potom je udavio. U pitanju je Mesar Dragan Đurić (1980) iz Beograda, koji živi u Surčinu.

On je udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio je za vrat, uvukao u auto, odvezao kod Sombora, ubio i zakopao, rekao je ministar.

Devojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, rekao je ministar na konferenciji za novinare povodom ubistva petnaestogodišnje Tijane Jurić.

“Na žalost ispunile su se naše najgore slutnje… Policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo delo… Zbog ovakvog monstruma i dela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu”, rekao je Stefanović.

Istraga je dosad pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba “nije pokazivala nikakve znake kajanja”.

501016_dragan-djuric_ff

“Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sekao meso, ponašao se kao da se ništa nije desilo. I u daljem toku dana bilo je primetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja”, rekao je ministar.

On je dodao da je dat nalog da se lice privede iako nije odavalo utisak sumnjive osobe, zbog nade da će Tijana biti pronađena živa u njegovoj kući.

Uhapšeni je ispitan i na poligrafu, gde je pao na svim pitanjima, a u narednom delu obrade priznao je delo i odveo policiju do mesta gde je bilo telo.

“Nije od ranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana”, rekao je ministar. Stefanović je dodao da je osumnjičeni, nakon što je ubio Tijanu, njeno telo zakopao “nekom zemljom koju je imao u gepeku”, ali je dodao da ta zemlja nema veze sa nekim predumišljajem.

Ministar je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubistvo imao neke manje prestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovek, oko dva metra visine i sto kilograma težine.

Sandzakhaber / izvor: b92.net/blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO