Stigao izveštaj o padu helikoptera

Beograd — U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je izveštaj vojne komisije o uzrocima pada vojnog helikoptera u kojem je život izgubilo sedam osoba.

U informaciji Tužilaštva koja je dostavljena Tanjugu dodaje se da će Tužilaštvo analizirati i prikupiti i sve druge podatke i informacije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Nakon toga će biti doneta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaveštena, navodi Tužilaštvo.

Komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, preko Ministarstva odbrane prosledila je svoj izveštaj zameniku višeg javnog tužioca u Beogradu.

Vučić: Mislim da je Tužilaštvo dobilo izveštaj o helikopteru
Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da misli da je Tužilaštvo dobilo izveštaj komisije za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, te ponovio da će krivci odgovarati.

“Onaj ko je kriv će odgovarati, a ja ću prvi da budem…ne bežim nigde”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će onaj za koga bude bilo utvrđeno da je kriv – odgovarati.

Kritikujući one koji bez argumenata govore o nesreći, Vučić je rekao da od toga sigurno neće imati koristi, a on lično, kako je naveo, čeka samo da vidi “ko treba da odgovara za meteo-uslove, ko će da odgovara i za ne znam kakve još druge uslove… Sve u svemu, ja odgovaram”.

“Srbija je takva, ali srećom to nije većinska Srbija”, poručio je premijer i ponovio da je ministar odbrane Bratislav Gašić u trenutku pada helikoptera bio u Kruševcu, da je pošao za Beograd kada je čuo za nesreću, kao i da je sa njim bio u stalnoj vezi dok je trajala potraga za helikopterom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO