Stručna praksa za 168 Novopazaraca i Tutinaca!

Novi Pazar – U organizaciji novopazarske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, organizovana je svečana dodela ugovora korisnicima programa Stručna praksa. Ove godine je u program uključeno 168 nezaposlenih mladih Novopazaraca i Tutinaca. Ugovore o stručnom usavršavanju je dodelio generalni direktor Nacionale službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

nzs_strucna_praksa_14.09.2015_10

Iznos uloženih sredstava u stručno obučavanje mladih nezaposlenih sa evidencije novopazarske filijale NSZ po ovom programu iznosi ukupno 16370500. Program Stručna praksa trajaće od 6 do 12 meseci, zavisno od stručne spreme praktikanata.

nzs_strucna_praksa_14.09.2015_05

Direktor novopazarske filijale NZS, Nihat Biševac rekao je da je program Stručna praksa namenjen maldima koji treba da steknu radno iskustvo. Ovaj program je idealan za sticanje radnih veština nakon teorijskog obrazovanja i tako predstavlja korak bliže zapošljenju. Biševac je istakao veoma pozitivno iskustvo sa ovim programom, jer poslodavci nakon prakse u stalni radni odnos primaju od 30 do posto polaznika.

nzs_strucna_praksa_14.09.2015_09

Gradonačelnik Meho Mahmutivić se osvrnuo na izuzetno dobru saradnju koju grad imam sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. On je rekao da su upravo ovakvu programi opravdanje svrhe postojanja filijala republičkih instsutucija u našem gradu. Gradonačelnik je podsetio na to da će kroz tri programa NSZ obezbediti 880 radnih mesta za stanovnike Novog Pazara.

nzs_strucna_praksa_14.09.2015_04

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, rekao je da je program Stručna praksa samo jedna od mera usmerena ka mladim ljudima. Zato je i posebno značajna za Novi Pazar zbog velike populacije mladih. Zoran Martinović je najavio da je NSY izdvojila ukupno 90.000.000 za Novi Pazar kojim će se obezbediti radna mesta za 88o ljudi. Istakao je posebno zadovoljstvo zbog privrednog rasta u Novom Pazaru, i istako su podsticaji privredi najzdraviji način povećanja zaposlenosti.

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO