Studija za dugoročni razvoj saobraćaja

Novi Pazar – Savet za bezbednost saobraćaja Novog Pazara danas je održao sednicu na kojoj su gosti bili istaknuti profesori Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić i Krsto Lipovac sa saradnicima. Razgovaralo se o unapređenju strategije bezbednosti saobraćaja u Novom Pazaru.

Novom Pazaru nedostaje jasna strategija unapređenja funkcionisanja i bezbednosti saobraćaja, zaključak je sa današnjeg sastanka. Gosti iz Beograda , profesori Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić i Krsto Lipovac, izneli su svoje viđenje saobraćajne problematike u Novom Pazaru i sugerisali stvaranje strategije i akcionog plana za rešavanje nagomilanih problema.

Ono odakle treba krenuti u rešavanju problema saobraćaja u gradu je sveobuhvatna studija koja će dugoročno definisati pravce razvoja sistema saobraćaja. Do nje doći neće biti ni jednostavno ni jeftino, istakao je profesor Lipovac. Učesnici sastanka složili su se da je razgovor bio koristan i da će sugestije stručnjaka dobro doći kao osnova za dalji rad na unapređenju saobraćaja u gradu.

Savet za bezbednost saobraćaja i Saobraćajna služba grada realizovali su toom ove godine niz aktivnosti vezanih za unapređenje saobraćaja i povećanje bezbednosti svih učesnika, a pogotovu dece.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO