TELEGRAF: SRBI imaju zadatak da uhapse DODIKA!

Moguće hapšenje, odnosno privođenje, najavio je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, inače Srbin po nacionalnosti i kadar SDS-a

Samo dan posle referenduma u Republici Srpskoj, na kome su se građani ovog entiteta gotovo jednoglasno izjasnili za obeležavanje 9. januara kao Dana RS, Tužilaštvo BiH je pozvalo predsednik Srpske Milorada Dodika na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u koji se odnosi na neizvršavanje Odluke Ustavnog suda BiH.

Dodik na saslušanju u Tužilaštvu BiH 3. oktobra!

Podsećamo, Dodik je juče rekao da je referendum demokratska pobeda Srpske i da ga ne plaše nikakve istrage Tužilaštva BiH, ni najave hapšenja i sankcija. A, upravo je moguće hapšenje, odnosno privođenje najavio Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, inače Srbin po nacionalnosti i kadar SDS-a.

Na pitanje koja bezbednosna agencija je nadležna da izvrši eventualno prisilno privođenje, Mektić je rekao da bi u ovom konkretnom slučaju to najverovatnije bila SIPA (Agencija za istrage i zaštitu). Inače, na čelu SIPA je, takođe Srbin Perica Stanić, iz Prnjavora odakle je i Mektić.

SIPA, koja predstavlja elitnu policijsku jedinicu, podređenu Ministarstvu sigurnosti, ima Regionalnu kancelariju u Banja Luci, i ona je nadležna za taj deo Republike Srpske. U slučaju naloga, pripadnici SIPA iz Banja Luke bili bi zaduženi za privođenje Dodika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO