TIKA pomaže unesrećenima u poplavama u Srbiji

Novi Pazar – Beograd – Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) podijelila je pomoć u srbijanskim područjima  nastradalim u poplavama koje su u maju pogodile ovu zemlju.

U sklopu ceremonija održanih u prisustvu predsjednika Odjela za Balkan i Istočnu Evropu Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) Mahmuta Cevika, TIKA je unesrećenima u poplavama u Pančevu predala staklene bašte donirane u okviru programa Vlade Srbije za razvoj ruralnih područja.

U obraćanju prisutnima Cevik je saopštio da je TIKA širom Srbije donirala 200 staklenih bašti. Navodeći da sa Srbijom imaju izuzetno dobre odnose, Cevik je istakao da su na području cijele Srbije realizirali veliki broj projekata u raznim oblastima, od obrazovanja, zdravstva sve do poljoprivrede.

Cevik je ocijenio da je proizvodnja hrane vrlo važna, naročito za ruralna područja, najavivši da će se njihova podrška projektima ove vrste nastaviti s ciljem jačanja pozicije porodica nastanjenih na tom području.

Nakon Panečva, zvaničnici TIKA-e su podijelili pomoć u vidu sredstava za održavanje higijene i suzbijanju štetnih insekata i u Obrenovcu, gradu koji je najviše ugrožen u majskim poplavama.

(AA)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO