Tramp se predao u Džordžiji, posle 20 minuta pušten na slobodu

Tanjug/Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se nadležnima u zatvoru u Džordžiji, gde je priveden i zaveden u policijsku evidenciju po optužnici da je planirao da “prekroji“ volju birača u toj saveznoj državi na predsedničkim izborima 2020, na kojima je izgubio od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp, koji je zaveden kao zatvorenik broj P01135809, je posle 20 minuta provedenih u zatvoru pušten na slobodu uz kauciju, prenosi agencija Rojters pozivajući se na podatke zatvora okruga Fulton.

Tokom procedure ušao je u istoriju kao prvi bivši američki predsednik koji se našao na policijskoj fotografiji. U prethodna tri slučaja nije fotografisan, prenosi Glas Amerike.

Njegovi advokati i tužioci već su pristali na kauciju od 200.000 dolara, zajedno sa uslovima koji uključuju zabranu bivšem predsedniku da zastrašuje ostale optužene, svedoke ili žrtve, pa i na društvenim mrežama.

Tramp je u obraćanju novinarima na aerodromu u Atlanti, uoči povratka u svoj golf klub u Nju Džersiju, ponovio da su optužbe politički motivisane.

“Ono što se dogodilo ovde je izvrtanje pravde. Nisam uradio ništa pogrešno i svi to znaju…Imamo svako pravo da osporavamo izbore za koje mislimo da su nepošteni”, poručio je Tramp i ustvrdio da su optužnice protiv njega mešanje u izbore.

Ispred okružnog zatvora u Atlanti bile su se okupile desetine Trampovih pristalica, među kojima je bila i članica Predstavničkog doma iz Džordžije Mardžori Tejlor Grin.

Prethodno se u četvrtak predao njegov bivši šef kabineta Mark Medouz, koji je takođe optužen u istom slučaju.

naslovi.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO