Trener Živković iz Novog Pazara otišao u Kinu

Dosadašnji trener fudbalera Novog Pazara Marjan Živković sporazumno je raskinuo ugovor s tim prvoligašem i nastaviće karijeru u kineskom Šenjang Dongdjinu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

“Nije patetika kad kažem da mi je žao što odlazim, ali kad dobijete takvu ponudu ne smete da je ne iskoristite. Ja i saradnik Milan Ćirić došli smo u teškom trenutku, ali s ljudima iz kluba uspeli smo da to prevazidjemo, pogotovo u poslednjih mesec dana. Drastično je promenjena slika kluba, koji je na dobrom putu da stane na noge. Pazar zaslužuje značajnu ulogu u srpskom fudbalu”, rekao je Živković.

On je istakao da se afirmisao u Novom Pazaru, koji mu je bio dobra odskočna daska za odlazak u Kinu.

“Tokom zime smo stabilizovali tim, odmorili igrače i dodatno ih uigrali. Očekujem još bolja izdanja u nastavku sezone i više bodova. Nasledniku ostavljam zdrav kolektiv i želim mu sve najbolje”, naveo je Živković.

“Što se mog novog kluba tiče, cilj je opstanak u trećem stepenu takmičenja, sa skrivenom željom da se dodje do plej-ofa i izbori ulazak u viši rang. Fudbal je tamo u ekspanziji”, dodao je on.

Predsednik Novog Pazara Tarik Imamović rekao je da je rastanak s Živkovićem bio prijateljski, kao i da bi večeras moglo da bude poznato ko će ga naslediti na klupi.

“Ponuda koju je dobio Živković se ne odbija, takva šansa retko se ukazuje trenerima s ovih prostora. Sve smo rešili dogovorom. Žao nam je što odlazi, a s druge strane smo sreći što će da dobiti priliku kakvu mnoge njegove kolege odavde sanjaju. U pregovorima smo s jednim stručnjakom i možda već večeras dobijemo novog trenera”, kazao je Imamović.

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 10. marta, a osmoplasirani Novi Pazar će u meču 16. kola gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO