Tucić: Zukorlić je fasifikator, Tesla nije živeo u Turskoj

Novi Pazar – Beograd – Sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću uskoro bi mogao da bude zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog pokušaja destabilizacije ovog dela regiona, procjena je crnogorske služba bezbednosti, prenosi “Alo!”.

Dimitrije Kalezić, protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve i vjerski historičar Živica Tucić u razgovoru za Srbiju Danas osudili su tvrdnju muftije Muamera Zukorlića da je Tesla primio islam.

“Bolje da se Zukorlić ne javlja sa takvim izjavama. To što on govori su tipični leksički falsifikati. Tesla nije živeo u Turskoj, već ovdje. Je l’ on pri sebi?“, naglasio je Kalezić za SrbijaDanas.com

“Zna li on da je Teslin rođeni ujak bio mitropolit sarajevski? Taj Zukorlić ne zna koliko je dosta!“, ljutito je rekao Kalezić.

Vjerski istoričar Živica Tucić rekao je za naš portal da proučavajući Teslin život nije naišao na podatak da je Tesla primio islam, što je u suprotnosti sa tvrdnjama muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

“Zukorlić je poznat po izjavama koje začude javnost i koje je teško dokazati. Ja sam jedno vreme proučavao život Tesle i nema nikakvih indicija da je on primio islam. On je bio vjerujući čovek, ali je stvorio neku svoju religiju. Ta njegova religija ima elemente budizma, ali nikako islama. On je vjerovao u svjetlost i nikad se nije odricao svojih hrišćanskih korjena“, kaže Tucić.

Podsetimo, na nedavnoj promociji knjige Jahje Fehratovića u Rožajama, Zukorlić je kazao da je krajem svog života Nikola Tesla primio Islam a to potkrepio činjnenicom da je Tesla svojoj majci slao pisma u kojima jasno stoji da je Tesla sanjao Ezan.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO