U Bosni ubijena dva vojnika, jedan ranjen (VIDEO)

U kladionici 5+ u Rajlovcu večeras je došlo do pucnjave u kojoj su, kako nezvanično saznajemo, ubijena dva pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Navodno je napadač u kladionici otvorio vatru i ubio dvojicu vojnika, a potom je izašao van te pucao i na autobus u kojem je ranjen još jedan pripadnik OS BiH.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da su u 19:35 dobili dojavu o pucnjavi te su na teren poslali više policijskih ekipa.
Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su bili pripadnici Brigade Taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mjestima vozači. 

Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za Avaz da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Prema Stanićevim riječima, još nema potvrde da su tačne informacije da je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin. Stanić je formirao tim od pripadnika SIPA-e koji bi trebao ići na uviđaj, u zavisnosti šta će odrediti tužilac Tužilaštva BiH, odnosno da li će okvalificirati ovo djelo kao teroristički čin. Avaz također navodi kako je u pitanju napadač Enes Omeragić, koji živi u Sokolju.
Napadač je pucao i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini. Tom prilikom je od krhotina razbijenog stakla lakše povrijeđen vozač autobusa i dvoje putnika.

Nezvanično se saznaje kako je napadač koristio automatsku pušku. 
Pogledajte video sa lica mjesta. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO