U Novom Pazaru sutra Dan žalosti

U Novom Pazaru sutra je Dan žalosti, u znak sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Tu odluku donela je Skupština grada na sednici održanoj 06. jula.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastave Republike Srbije i zastave nacionalnih manjina su dužne da tog dana spuste zastave na pola koplja. Za vreme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Skupština Novog Pazara usvojila je Odluko o osudi genocida u Srebrenici i proglašavanju 11. jula za Dan sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, kao i Dan žalosti na teritoriji Novog Pazara.

Odlukom se najoštrije osuđuje genocid, ali i svako poricanje genocida. Osim toga, Skupština Novog Pazara osuđuje i sve druge zločine počinjene devedesetih godina i izražava saosećanje sa porodicama žrtava.

Tekst Odluke sastavljen je nakon sastanka šefova četiri odborničke grupe bošnjačkih stranaka u lokalnom parlamentu, a usvojena je jednoglasno.

Inače, tom zasedanju lokalnog parlamenta nisu prisustvovali Slobodan Nedeljković i Radomir Mijaljević sa liste “Pokrenimo Novi Pazar – Tomislav Nikolić” i Vinko Dobrić iz Demokratske stranke.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO