U opštinama u kojima je na vlasti SDA ili od nje zavisi nema “Dana žalosti” za Genocid u Srebrenici!

Sandžak – U opštinama u kojima je na vlasti SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina (Sjenica i Tutin) ili gde od nje zavisi donošenje rezolucije (Prijepolje) u lokalnom parlamentu o danu žalosti za žrtvama ubijenim tokom Genocida u Srebrenici nema Dana žalosti.

Frapanto je da ova politička opcija koja se godinama tobož zalaže za interese Bošnjaka ne predlaže 11. juli Danom žalosti i danom sećanja na žrtve Genocida u opštinama u kojima je na vlasti.
U Sjenici danas nema dana žalosti muzika trešti iz lokalnih kafića i ugostiteljskih objekata a na radio stanicama pevaju narodnjaci. Takođe u ovoj opštini u kojoj je na vlasti SDA nisu spuštene zastave na pola koplja.
U Tutinu u kojem je već 20 godina na vlasti SDA Sandžaka predvođena Šemsudinom Kučevićem takođe, iako sami drže skupštinsku većinu 11 juli nije proglašen danom žalosti i danom sećanja na žrtve Genocida u Srebrenici.
Kada se radi o Prijepolju gde upravo od SDA zavisi donošenje ove rezolucije takođe nije usvojena skupštinska odluka kojom bi se ovaj najtužniji dan u povjesti Bošnjaka obeležavao danom tišine.
Kako je i sam doskorašnji šef odborničkog kluba u lokalnom parlamentu Novog Pazara Fahrudin Đekić izjavio besciljnost politike SDA upravo se vidi na ovom primeru.
Sulejman Ugljanin već punih 25 godina građanima Sandžaka predstavlja se kao branitelj prava Bošnjaka, međutim analitičari uviđaju da se u poslednjih 10 godina Ugljanin prava Bošnjaka, Srebrenice i žrtava seti samo onda kada nije u vlasti ili kada mu to treba radi ostvarivanja sitnih političkih poena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO