U Podgorici uhapšen državljanin Italije Đanluka Rosinjoli

PODGORICA – Policija Crne Gore potvrdila je danas da je u Podgorici uhapšen italijanski državljanin G.R, a reč je o Đanluku Rosinjolu, kojeg Italija potražuje zbog više teških krivičnih dela.

Italijanski mediji pišu da je Rosinjolo je uhapšen u Podgorici nakon što je navodno pokušao da izbegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta. Rosinjolo je bivši torinski preduzetnik i vlasnik De Tomaso Automobiles, osuđen zbog prevara i lažnog stečaja.

“Nad glavom mu je visio nalog za hapšenje generalnog republičkog tužioca Apelacionog suda u Torinu. Rosinjolo je, naime, osuđen na ukupnu kaznu od osam godina i mesec dana zatvora za krivično delo lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso 2012. godine, počinjeno pribavljanjem i korišćenje lažnih polisa jemstva. Tu je i neopravdano finansiranje od Ministarstva rada i socijalne politike i regiona Toskana u ukupnom iznosu od preko 10 miliona evra”, piše italijanski portal “milanotoday”, preneo je portal RTCG.

Rosinjolo je bio počinilac krivičnog dela trgovine falsifikovanim umetničkim delima na štetu “Fondacije Jozef i Ani Albers“, umetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti dela Albersa i umetnika Pjera Manzonija.

“Istrage koje su dovele do hapšenja Rosinjola sprovela je istražna jedinica milanskih karabinjera. Upravo tokom uviđaja, istražitelji su bivšeg preduzetnika locirali u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Detektivi su zatim aktivirali kanale međunarodne saradnje, što se pokazalo ključnim za hapšenje. Rosinjolo je takođe pokušao da izbegne identifikaciju, pokazujući falsifikovane italijanske dokumente, istakli su milanski karabinjeri u saopštenju.
Navodi se da je Rosinjolo u zatvoru u Crnoj Gori gde čeka izručenje Italiji.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO