Udovičić: Sledi usvajanje Nacionalne strategije za mlade

Novi Pazar – Prilikom posete Novom Pazaru ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je završena izrada nacrta Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine, i da se vrlo brzo očekuje njeno usvajane. Udovičić je istakao da je pripremi Nacrta najveći doprinos dala omladina Novog Pazara kroz konstruktivne prijedloge.

Kako bi se omogućilo uključivanje što šire javnosti u navedeni proces Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Resurs centrima programa “Mladi su zakon”, tokom oktobra organizovali su niz okruglih stolova na kojima je razmatran prvi radni nacrt nove strategije. Tada je tribini na kojoj se predstavljala Nacionalna strategija za mlade prisustvovao i ministar Udovičić, koji je boraveći juče u Novom Pazaru rekao da se usvajanje Nacionalne strategije za mlade očekuje najdalje za dva mjeseca.

Ministarstvo omladine i sporta u maju 2014. godine započelo je proces izrade nove strategije i akcionog plana. Za potrebe izrade strategije Vlada Republike Srbije je u julu formirala i Radnu grupu za izradu Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje koja je izradila prvi radni nacrt nove strategije i akcionog plana.

Nacionalna strategija za mlade i Akcioni plan za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2009. do 2014. godine istekli su krajem prošle godine, Odredbama Zakona o mladima predviđeno je da se strategija za mlade donosi na svakih deset godina.

Prema planu izrade uoktobru je održan niz okruglih stolova širom Srbije kako bi u sam proces bili uključeni svi relevantni akteri omladinske politike.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO