Uhapšen jedan službenik policije, zaplenjeno 13 komada oružja i municija

PODGORICA – U jutrošnjoj akciji policije na Cetinju i drugim crnogorskim gradovima pronađeno je I oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municija, uhapšen je službenik Filijale za upravne poslove, dok je krivična prijava podneta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, od ukupno zaplenjenog oružja osam komada su duge, a četiri kratkih cevi. Zaplenjeno je 804 komada municije.

“Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, policija je lišila slobode službenika zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju M.P. (51), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju O.K (63), zbog istog krivičnog dela”, navedeno je u policijskom saopštenju.

Sumnja se, dodaju, da su O.K i M.P, u periodu od 2019. do 2022. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za tri lica V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto, kao i drugim licima, čime su im omogućili nabavku 28 komada vatrenog oružja, suprotno zakonskim propisima, gde je za sada utvrđeno da su u 17 odvojenih predmeta i slucajeva, postupali nezakonito.

Istraga se vodi u odnosu na desetine predmeta u kojima su postupala osumnjičena lica, navode iz Uprave policije.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO