Uhapšena dva funkcionera Samoopredeljenja zbog zloupotrebe službenog položaja

Foto:Tanjug PRIŠTINA – Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da su na dve različite lokacije izvršene racije i da su uhapšena dva funkcionera pokreta Samoopredeljenje koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i korupciju.

Uhapšeni su izvršni direktor hidro-ekonomskog preduzeća “Iber – Lepenac” Faruk Mujka i Hisen Muzljiukaj savetnik ministra poljoprivrede, prenosi Albanijan post.

Kako se navodi prilikom pretresa na jednoj od lokacija, pronađena je i zaplenjena suma od 60.000 evra.

Uhapšeni se sumnjiče da su u svojstvu službenih lica, sa umišljajem “koristili službenu dužnost ili ovlašćenja u cilju pribavljanja protivpravne novčane koristi sebi ili drugom, prekoračili službena ovlašćenja i nisu poštovali svoje dužnosti i odgovornosti da obavljaju svoju funkciju na osnovu zakona”.

Kako se navodi Tužilatvo je u maju 2022. godine dobilo informaciju o sumnji na zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja od strane dve osobe, u to vreme dela rukovodećih struktura u opštini Južna Mitrovica.

“Po dobijanju informacija, a na osnovu ovlašćenja, Kosovska policija je preduzela niz istražnih radnji, dok je 3. jula 2023. godine podnela krivičnu prijavu protiv službenih lica FM i H.M., pod sumnjom da su tokom u vreme kada su bili u rukovodstvu opštine Južna Mitrovica, tokom 2021. godine, bili umešani u izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja iz člana 414. Krivičnog zakonika R. Kosovo”, navodi se u saopštenju.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO