Uhapšena radnica Poreske uprave zbog nezakonitog povraćaja PDV-a jednoj firmi

MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su radnicu Poreske uprave D. D. (58) zbog sumnje da je iskoristila službeni položaj i omogućila da se jednom privrednom društvu isplati nezakonit povraćaj PDV-a od 11.665.312 dinara.

Ona je osumnjičena za krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je D.D. tokom februara i marta prošle godine, kao zaposlena u Ministarstvu
finansija – Poreskoj upravi Filijala Zemun, iskoristila službeni položaj i ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, prilikom obavljanja kontrole obračunavanja i plaćanja poreza na dodatu vrednost privrednog društva ”FORNAX GROUP“ DOO iz Beograda, sačinila Zapisnik o kontroli navedenog privrednog društva u koji je unela lažne podatke.

Na taj način ona je, kako se sumnja, omogućila da se privrednom društvu čiju je kontrolu
izvršila, odobri i isplati nezakonit povraćaj PDV-a od strane Ministarstva finansija u iznosu od 11.665.312 dinara, čime je pribavljena korist navedenom privrednom društvu, a u istom iznosu oštećen budžet Srbije.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Poreske uprave, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u nastavku rada na suzbijanju zloupotreba i ostalih protivpravnih radnji u okviru povrata PDV-a,

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO