Uhapšena trojica muškarca osumnjičena za prevaru vračanjem

MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za VTK Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara i doveli u zabludu jednog muškarca iz Vršca, da će mu vračanjem rešiti emotivne probleme.

Uhapšeni su Š. M. (58) iz Novog Sada, B. R. (36) iz Bačke Palanke i B. V. (29) iz Futoga, dok će protiv pedesetjednogodišnje žene biti podneta krivična prijava u redovnom postupku za isto krivično delo, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni se sumnjiče da su, tokom marta i aprila prošle godine, putem naloga “Crna magija” na društvenoj mreži Fejsbuk, doveli i održavali u zabludi jednog muškarca iz Vršca, da će mu “vračanjem” rešiti emotivne probleme.

Od njega su, kako se sumnja, tražili da im uplati 1.794.000 dinara, što je oštećeni muškarac učinio.

Š. M, B. R. i B. V. privedeni su nadležnom tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koji su u prethodnom periodu oštećeni na sličan način da to prijave na telefon 011/2743-814 ili na imejl adresu [email protected].

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO