Uklonjena topola visoka 30 metara

Iz bezbednosnih razloga odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa četiri građevinska preduzeća uklonilo je topolu staru tri decenije i visoku preko 30 metara.

Prema rečima građana ovo je pravi potez, jer kako kažu strahovali su da prođu pored nje, a sada će mirno prolaziti tim delom puta. Uklonjena je i topla sa Hadžeta skoro iste visine.

Iako je u gradu potrebno što više zelenila, ipak treba voditi računa i koja se drveća sade. Ova topla je živela više od 30 godina ali mesto na kom je bila posađena uticala je na meštane tog kraja. Načelnik odeljenja za zaštitu životne sredine Rastko Arsenijević napominje da se u budućnosti neće neplanski saditi ova vrsta drveća.

“Odeljenje za zaštitu životne sredine organizovalo je danas ovu akciju uklanjanja topole. Angažovana su četiri preduzeća radi uklanjanja ove topole. Posao je bio zahtevan, pa je angažovanje ovih službi bilo neminovno“, rekao je načelnik odeljenja za zaštitu životne sredine Rastko Arsenijević.

Ova topola počela je predstavljati opasnost za građane koji žive u blizini Autobuske stanice i morala je biti uklonjena iz bezbednosnih razloga, ističu iz odeljenja za zaštitu životne sredine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO