Umesto da plaća stanarinu, Nemica živi u vozu

Kada drugi ljudi siđu s voza da napokon dođu kući, Leona Miler ostaje u njemu jer je voz njena kuća.

Studentkinja iz Nemačke odustala je od života u stanu ovog proleća. “Sve je počelo svađom sa stanodavcem. Odmah sam odlučila da tamo više ne želim da živim i onda shvatila: Zapravo više ne želim da živim nigde”, ispričala je.

Umesto toga kupila je kartu koja joj omogućava da se ukrca na svaki voz u državi besplatno. I sad pere kosu u WC-u u vozu i radove za fakultet piše u putujućem domu. Poručila je da uživa u slobodi koju je iskusila otkad se iselila iz stana.”Stvarno se osećam kao kod kuće u vozovima i mogu da posetim mnogo više prijatelja i gradova. To je kao da si na odmoru sve vreme”, kazala je.

Neobičan izbor ove 23-godišnjakinje privukao je puno pažnje u Nemačkoj pa se ona pojavila u vodećim medijima kao što je Spiegel Online. “Čitam, pišem, gledam kroz prozor i stalno srećem drage ljude. U vozu uvek možeš nešto da radiš”.

Otkad je odlučila ovako da živi, sve što poseduje stane u mali ranac u kojem joj je odeća, tablet, materijali za fakultet i higijenske potrepštine.

A nešto je i uštedela: stanarinu je u poslednjem stanu plaćala 450 dolara, dok je karta za neograničeno putovanje košta 380 dolara mesečno, prenosi Index.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO