Uprkos zabrani! Beograđani održali akciju #sedamhiljada posvećenu žrtvama Srebrenice! Kontramiting: Četnici skandirali Mladiću i Karadžiću!

Uprkos zabrani akcije ‪#‎sedamhiljada‬, večeras su se u Beogradu okupili građani i na platou između Predsedništva Srbije i Skupštine grada, upalili sveće i poređali brojeve žrtava genocida u Srebrenici

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, pošto su se sa druge strane parka pojavile pristalice desnicarskih organizacija.

U delu parka prema ulici Kralja Milana, aktivisti NVO su pored zapaljenih sveća simbolično stavili papire sa brojevima.

Skup je počeo, takođe, simbolično u 23:07.

U delu parka ispred skupštine Grada, sledbenici desničarskih organizacija, pevali su četničke pesme, skandirali haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, i nosili transparent na kome je pisalo “Srbi su žrtve genocida”. Među njima se nalazio i lider radikala Vojislav Šešelj, takođe haški optuzenik.

Između njih se nalazio veliki kordon policije, a nekolicima osoba u crnim majicama koja pokušavala da priđe građanima koji su došli da zapale sveće, brzo su udaljeni.

Paljenje sveća u Pionirskom parku organizovala je grupa NVO koja je za subotu planirala da na platou ispred Skupštiine Srbije organizuje skup “#7000”, na godišnjicu srebrerničkog genocida.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO