Uručeni ugovori o stipendiranju najbooljih studenata! Biševac: Vi ste primer svima nama (foto)

Novi Pazar – Studentima  koji su akademskim rezultatima i prosekom ocena tokom studija na državnim univerzitetima širom zemlje obezbedili sebi status najboljih, Grad Novi Pazar dodelio je stupendije. Po prvi put u istoriji, sredstva iz gradskog budžeta opredeljenja su na osnovu rezultata raspisanog konkursa, a  61 ugovor o stipendiranju najboljima je uručio gradonačelnik Nihat Biševac.

„Grad podržava studente koji su prvi među najboljima i na fantastičan način predstavljaju ne samo sebe, svoje porodice već i sve građane Novog Pazara. Grad mladih, Novi Pazar ima mnogo studenata čiji su rezultati na državnim univerzitetima primer drugima a prosek ocena je iznad ocene 9.  Naša je obaveza ali i zadovoljstvo, zaista, da ulažemo u obrazovanje i budućnost mladih ljudi“, poručio je ovim povodom gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je podrška data budućim stručnjacima različitih profila.

Govoreći o  unapređenju uslova za školovanje i stručno usavršavanje mladih gradonačelnik Nihat Biševac je podsetio da su sredstva uložena u obrazovanje jedina investicija koja se uvek i višestruko isplati, ne samo pojedincu nego i čitavoj zajednici.

„Nastavićemo da stipendiramo najbolje učenike ali i unapređujemo uslove za rad, što je važno učenicima ali i njihovim nastavnicima. Uvek ćemo nagraditi najbolje, a naročito najbolje đake i najpožrtvovanije nastavnike i profesore koji su deci, uz roditelje, najveći oslonac i podrška. Obezbedićemo najbolje moguće uslove da zajedno postižu najbolje rezultate“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Konkurs za najbolje studente, kako je najavljeno, biće raspisan i za narednu školsku godinu. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO