Uskoro još jači pritisak u česmama!

Novi Pazar – Prespajanjem cevovoda F-500 na buster stanicu, JKP „Vodovod i kanalizacija „ će dobiti 800 litara u sekundi, što je maksimalni kapacitet izvora Raške. Ti radovi su deo velikog projekta, koji je to preduzeće realizovalo u cilju rešavanja problema vodosnabdevanja u Novom Pazaru.

 
Ovi poslovi, koji su trebali da budu završeni još pre dve godine, izvode se ovih dana. Razlog zakasnelih radova su nerešeni imovinsko-pravnih odnosi. Pošto su se sada stekli svi uslovi, Vodovod će uskoro potrošačima moći da distribuira veću količinu vode odnosno 800 litara u sekundi.
„Mi smo cevovod F-600 prespojili još pre dve godine, koji funkcioniše od tada i zahvaljujući tome i radu bustera imamo dobro vodosnabdevanje. Prespajanjem ovog vevodova mi dolazimo do mogućeg maksimuma koji dozvoljava država, kada se tiče količine vode koju možemo da prerađujemo sa izvorišta reke Raške,a to je onih 800 litara, što je i maksimalni kapacitet samog bustera i preradnih kapaciteta filterskog postrojenja. Probama, koje trenutno izvodimo na novom filterskom postrojenju i završetkom ovih radova stiču se uslovi da imamo maksimalnu količinu vode za distribuciju našim potrošačima“, rekao je Brničanin.
Cevovod F-500 biće prespojen narednih dana o čemu će potrošači na vreme biti obavešteni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO