Vapaj gradjana Tutina, Vučiću spasi nas ove vlasti! Plivamo u smeću

Tutin – U ovoj opštini proglašeno je vanredno stanje jer već dugo vremena zbog spora lokalnih vlasti i sindikata preduzeća JKP Gradac komunalna služba ne odnosi smeće.


Gradjani su primorani da smeće odlažu pored kontejnera a zbog previsokih temperatura smrad se širi gradom na pomolu su i epidemije kaže M.S. jedan od meštana koji je došao u Novi Pazar kod rodjaka.

“Samo Vučić može da spasi Tutin. Grad je zatrpan smećem, vlast je prodala i iznajmila na 99 godina većinu državnih njiva svojim rodjacima. Kriminal i korupcija lokalnih vlasti su nemoguće”

Naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da su za sve odgovorni predsednik opštine i vlast koja ne radi u interesu naroda.

“Rupe po putu, smeće na ulicama to je rezultat vladavine SDA u ovom gradu više od 20 godina. Mi iz Tutina kada dodjemo u Pazar kao da smo na drugoj planeti. Sada smo primorani da bežimo jer tamo više života nema”

Zamjenik predsjednika opštine Tutin Salih Hot rekao je radiju Sto plus da su radnici tog preduzeća, nezadovoljni odlukom opštine da angažuje i privatne firme, stupili u štrajk a zatim i blokirali put do deponije. “Štrajkači ne poštuju ni zakonski minimum obima rada. Pokušavamo da počnemo razgovore, ali oni to ne zele”, izjavio je Hot.
On je dodao da radnici JKP Gradac od opštine traže poništavanje odluke o raspisivanju konkursa za angažovanje privatnih firmi i odbijaju pregovore na tuemu.

Podsetimo u Tutinu se već dve nedelje ne odnosi smeće.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO