Vašington: Mahmutović sutra na Molitvenom doručku –FOTO

Novi Pazar – U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gde boravi na poziv predsednika Baraka Obame, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović učestvovao je na važnom sastanku u američkom Senatu. Tema je bila stabilnost zapadnog Balkana, migranti i migrantska kriza.

   

    
    
 
Učesnici ovog bitnog događaja bili su nekadašnji kandidat za predsednika SAD, a sada senator države Arizona Džon Mekkejn, Robert Adelhort, kongresmen države Alabama, Džejms Inhof, senator Oklahome i mnogi drugi. Osim gradonačelnika Mahmutovića, zapadni Balkan predstavljali su ministri i ostali visoki predstavinci država ovog regiona.
Gradonačelnika danas u američkom Kongresu očekuje sastanak sa Emanuelom Kliverom, kongresmenom iz Misurija.
Centralni događaj, Molitveni doručak na kojem će Meho Mahmutović prisustvovati održace se sutra, a domaćin će biti američki predsednik Barak Obama.
Nakon Molitvenog doručka, gradonačelnik će sa Vladimirom Marinkovićem, potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srbije gostovati uživo u dnevniku Voice of America, nakon čega je planiran svečani prijem u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu.
Za petak je zakazan sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara Hojt Jiem zaduženim za region jugoistočne Evrope i Azije.
Dr Meho Mahmutović je jedini gradonačelnik iz Srbije koji je gost ove veoma značajne zvanične posete SAD.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO