Video: Sramota srpskog fudbala!

Cirkus započet u Subotici nastljavljen je u Jagodini, gde je u policijskoj staniici danas saslušan sudija Srđan Obradović, posle tragikomičnog jedanaestreca u nedelju na meču Spartak – Radnički Niš.

To je nastavak priče koja je šokirala fudbalsku Srbiju i izazvala veliku buru.

Fudbal se igra zbog aktera na terenu i navijača, a kada je na njemu delilac (ne)pravde sa prebivalištem u Jagodini najvažnija sporedna stvar na svetu gubi svaki smisao i pretvara se u loše režirani cirkus. Čovek kome ne može niko ništa, koji kroji pravila igre i dovodi do ludila sve koji žive od fudbala i za fudbal se zove Srđan Obradović. Apel koji će se verovatno ponovo odbiti od zidova kancelarija Fudbalskog saveza glasi – sklonite ovog lakrdijaša!

Osvedočeni čovek zadatka je u nedelju uveče u Subotici potpuno obesmislio trud igrača oba tima i odlučio da se ko zna koji put nađe u glavnoj ulozi. Drugi penal za Spartak odsviran po principu “Bahat sam, može mi se” predstavlja vrh ledenog brega čoveka koji bi da je pravde i bilo kakvih zdravorezonskih aršina odavno bio daleko od ove profesije.

Spisak Obradovićevih lakrdija na travnatom terenu je iz vikenda u vikend sve brojniji i kao po pravilu ovaj fudbalski analfabeta je što mu se više gleda kroz prste, sve drskiji i bezobrazniji. Podsetimo se samo dela repertoara čoveka čija pojava već godinama vređa inteligenciju svakoga ko se bar minimalno razume u fudbal…

Prve korake na putu “slave” Obradović je načinio kada je besramno gurao pojedine klubove u omladinskoj ligi. Najpre je Napredak častio nepostojećim penalom protiv užičke Slobode, a zatim je isti taj Napredak “orobio” serijom nestvarnih odluka u korist svojih Jagodinaca.

Nagrađivanjem čoveka veoma sumnjive reputacije da sudi elitni rang takmičenja i šira fudbalska javnost je dobila priliku da upozna ovog nazovi sudiju. Penali koje samo on vidi su napunili njegov si-vi, a u uži izbor Obradovićevih specijaliteta spadaju oni dosuđeni za Bačku protiv Mladosti (gosti hteli da napuste teren), za Zvezdu protiv Vojvodine uz prethodno isključenje Antića, za Dinamo iz Vranja protiv ČSK… Njegova “dominacija” je bila prisutna i u svojstvu petog sudije u večitom derbiju kada je prevideo izlazak Ruiza sa loptom van terena, posle čega su crveno-beli golom Kange stigli do prednosti.

Ovaj čovek ne zna da sudi ili zna da arbitrira po diktatu. Šta god da je u pitanju, posle Subotice fudbalski stadioni bi za njega morali da pređu u kategoriju “sećanja”. Za sve osim njega neprijatna…

A ONI KOJI GA DELEGIRAJU?
JASNO je da je Srđan Obradović čovek kojeg više nikada ne bi trebalo videti na fudbalskim terenima, bez obzira na to o kom se rangu takmičenja radi.

Ipak, isto tako jasno je da velika odgovornost postoji i kod ljudi u sudijskoj organizaciji jer Jagodinac nije sam sebi delio zadatke, već je sa svakom novom načinjenom glupošću dobijao još veće poverenje.

izvor: Novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO