Više od 5.000 učesnika Marša mira danas će stići u Potočare: Srebrenica je rana koja “ne prolazi”

Više od pet hiljada učesnika Marša mira “Sarajevo-Nezuk-Potočari“ danas će u poslijepodnevnim satima stići u Potočare gdje će im se pridružiti više od 300 učesnika Marša mira “Žepa-Potočari“. Prisustvovat će iznošenju tabuta iz Fabrike akumulatora koji su jučer stigli iz Sarajeva.

Među pet hiljada učesnika tradicionalnog Marša mira “Sarajevo-Nezuk-Potočari“ je Sabahudin Osmić iz Brčkog koji je sa 80 svojih kolega iz organizacije Brčko-Gunja došao odati počast srebreničkim žrtvama od kojih će 127 biti ukopano 11. jula na mezarju u Memorijalnom centru Potočari.

U razgovoru za Klix.ba Osmić ističe da je dosadašnja dionica puta prošla bez ozbiljnijih povreda te da se on i njegove kolege osjećaju dobro, iako postoji mala doza umora.

“Osamdeset učesnika iz Organizacije Brčko-Gunja iz Hrvatske, iz Rahića, Maoče i Šatorovića 11. jula želi sa srebreničkim majkama odati počasti njihovim najmilijim koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu. Sedmi put učestvujem na Maršu mira, a ovo je mali hadž Bosanaca i Hercegovaca. Potrebno je da više mladih ljudi ide na Marš mira, jer su oni naša budućnost i sigurno su nasljednici nečega što moraju prenositi na svoju djecu. Organizacijom nismo suviše zadovoljni, jer je svake godine sve gore i gore. Potrebno je malo više razumijevanja prema ljudima koji idu na ovaj put, a i redari koji učestvuju u organizaciji moraju se malo više potruditi”, rekao je Sabahudin Osmić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO