Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, zakazao je sednicu Glavnog odbora za nedelju, 17. januar.

Kako je navedeno u saopštenju SNS-a, Vučić će zatražiti odobrenje Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Dodaje se da će biti reči o aktuelnoj političkoj situaciji.

Skupština stranke zakazana je za 13. februar.

Babić: SNS uvek spremna za izbore, pitati DS koja beži od izbora

Šef Poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić kaže da je ta stranka uvek spremna za izbore i da bi pitanje o njihovom raspisivanju trebalo postaviti Demokratskoj stranci, za koju kaže da poslednje dve godine beži od svih mogućih izbora.

Babić je, odgovarajući na novinarsko pitanje o eventualnim republičkim izborima, rekao da bi to pitanje trebalo postaviti predsedniku DS i Pokrajinske Vlade Bojanu Pajtiću. “To je više pitanje za DS i Pajtića koji su tako hrabri na društvenim mrežama i konferencijama za novinare, a zapravo vidimo da u poslednje dve godine beže od vanrednih pokrajinskih izbora i od gubitka svih benefita koje vlast u režiji DS nosi. Oni beže od odgovornosti i suda javnosti i građana Srbije”.

On je dodao da je SNS uvek poštovala volju građana Srbije i da nikada ne beži od suda javnosti.

“Po mom ličnom mišljenju zašto da se ne vidi šta građani Srbije misle o reformskoj politici koju Vučić, Vlada Srbije i SNS vode, a šta misle o svim ovim kriminalnim aferama Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja i ostalim dokazanim aferama DS i Bojana Pajtića”, zaključio je Babić.

izvor: N1