Vučić čestitao Erdoganu pobedu njegove stranke

Predsednik Srpske nаpredne strаnke Aleksаndаr Vučić čestitаo je danas aktuelnom turskom predsedniku Redžepu Tаjipu Erdogаnu pobedu nа pаrlаmentаrnim izborimа.

Redžepu Erdoganu poželeo da obezbedi mir i prosperitet: Aleksandar Vučić
– Čestitаm Vаmа i Vаšoj pаrtiji nа ubedljivoj pobedi nа dаnаšnjim izborimа. Želim Vаm dа grаđаnimа Turske obezbedite mir, stаbilnost i prosperitet – navedeno je u čestitki koju je prenela Srpska napredna stranka.
Vladajuća konzervativna stranka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pobedila je na prevremenim parlamentarnim izborima danas održanim u Turskoj, preneli su turski mediji prve rezultate izbora.
Na osnovu 52 odsto prebrojanih glasova, Erdoganova Partija pravde i razvoja (AKP) osvojila je 51,8 odsto glasova, javila je turska televizija NTV i dodala da će AKP ponovo imati apsolutnu većinu koju je izgubila na prethodnim izborima održanim pre pet meseci.
Republikanska narodna stranka je na drugom mestu s 22,1 odsto glasova, a treća je prokurdska Demokratska stranka naroda (HDP) s 11,4 odsto glasova.
AKP je na prošlim izborima, održanim 7. juna, osvojila 40,6 odsto glasova i tako prvi put od dolaska na vlasti 2002. izgubila apsolutnu većinu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO