Vučić: MMF dozvolio veće povećanje penzija, ali ja to neću

Premijer Aleksandar Vučcić izjavio je da je MMF dozvolio povećanje plata i penzija, i to veće nego što je očekivao, ali da on neće ići sa tim maksimumom.

Premijer je precizirao da će iskoristiti “manji okvir od dozvoljenog za povećanje plata i penzija”, jer je novac potreban i za investicije i zapošljavanje mladih.

“MMF bi nam dozvolio da više povećamo plate i penzije nego što sam mislio, ali ja to neću. Eto, neću”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i primetio da bi to malo ko tako otvoreno rekao, ali da se on ponašša ogovorno i da vodi računa o interesima zemlje.

“Ovo niko normalan ko se bavi politikom u Srbiji ne bi rekao, ali evo ja sam rekao zato što me ne zanima ko će da glasa za mene, već da Srbija bude zdrava zemlja, zato što želim u budućnost i da se menjamo”, poručio je premijer.

On je objasnio da će da novac u budžetu “držati na niovu na kome će imati više rezervi za investicije i za programe za zapošljavanje mladih”.

Premijer je rekao da je MMF dozvolio veće povećanje od očekivanog zbog dobrih rezultata.

O subvencijama: Srbija spremna da da 10 dolara više od komšija

Premijer Vučić pozvao je danas investitore da ulažu u Srbiju naglasivši da u našoj zemlji kompanije mogu da dobiju najbolje uslove, a da je Srbija spremna kada je reč o subvencijama da da “10 dolara više od zemalja u regionu”.

“U ovom regionu možemo da obezbedimo najbolje uslove za svaku kompaniju zapadne i centralne Evrope, a radi se i na poboljšanju poslovne klime, pravnog sistema…”, rekao je Vučić na sastanku u Privrednoj komori Srbije, kojem prisustvuje potpredsednik švajcarske Konfederacije Joahan Šnajder Aman, ministri Željko Sertić i Srđan Verbić, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

““Možemo najbolji sistem da obezbedimo i kad je reč o subvencijama. To niko drugi ne može. Ako dobijete predlog od Makedonije, Rumunije, Hrvatske, BiH, znajte da možete uvek da dobijete 10 dolara više od Srbije. Samo dođite u Srbiju, i dobićete””, poručio je Vučic dodajući da niko ne može da pretekne Srbiju.

Vlada Srbije daće sve od sebe da zadrži političku stabilnost i da ima mirno i smireno okruženje za sve investitore kojima se nudi i kreativna radna snaga, izjavio je Vučić.

Srbija ima inteligentne ljude, iako radne navike moraju da budu bolje, rekao je premijer.

Vučić je naveo da se na dualnom obrazovanju radi sa Nemačkom i Austrijom, ali i Švajcarskom, ocenivši da neće biti lako.

“Mi smo svakako odlučni da to uradimo. To znači da mladi kad postanu tinejdžeri moraju da misle o budućnosti”, rekao je Vučić i dodao da se bliže vremena kad će svi radnici morati da uče da bi se uklopili, ali i mladi da rade bar dva sata dnevno dok uče.

Kada je reč o reformama i modelima koje Srbija može da primeni po ugledu na razvijene zemlje pa i Švajcarsku, Vučić je rekao:

“Radimo najbolje, ali ako kažete Srbima da moramo da usvojimo neki model – nikad ništa, jer šta god da kažete biće “‘jao mi imamo drugačije običaje i tradiciju”’, a kad krenemo tim putem, gotovo je”.

On je upitao učesnike sastanka da li zaista misle da građani žele da čuju da će da podigne penzije i plate manje nego što je to moguće, jer je to jedini odgovoran način.

“Rezultat neće biti isti, biće lošiji, ali čak i skromni pozitivni rezultati su ipak pozitivni”, rekao je on i poručio da će se svi investitori, koji žele da ulože, u Srbiji imati stabilno poslovno okruženje.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO