Vučić sa strankama manjina o formiranju nove vlade

321

Mandatar i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić će sa predstavnicima stranaka nacionalnih manjina u Skupštini Srbije nastaviti razgovore o formiranju nove vlade.

Vučić će prvo u Skupštini Srbije u 15 časova razgovarati s predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, u 16.00 s predstavnicima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, a u 16.45 s predstavnicima Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Za 17.30 zakazan je njegov razgovor s predstavnicima Zelene stranke i za 18 časova s predstavnicima Partije za demokratsko delovanje.

Kako je najavio SNS, mandatar će u razgovoru s predstavnicima stranka manjina predstaviti osnovne tačke programa svoje nove Vlade Srbije.

Vučić je najavio da će u četvrtak i petak imati konsultacije u SNS, kao i s koalicionim partnerima koji su zajedno sa SNS izašli na izbore.

Mandatar je juče o formiranju nove vlade razgovarao s predstavnicima koalicije SPS-JS, SRS, Pokreta “Dosta je bilo”, Pokreta Dveri i s predstavnicima LDP i LSV.

Želim jedinstvenu vladu koja će se boriti za budućnost Srbije, rekao je sinoć za RTS mandatar Aleksandar Vučić i istakao da su konsultacije sa većinom stranaka bile korektne.

“Neke dileme smo razjasnili, ali pojavile su se nove. To je dobro zato što sam uglavnom razgovarao sa ljudima koji u najvećem delu ne misle isto ili slično o velikom broju pitanja”, rekao je Vučić dodajući da je to dokaz da će se napraviti drugačija atmosfera u budućnosti.

Kako kaže, prihvatio je da pročita brojne predloge koje je dobio.

On je na konferenciji za novinare posle konsultacija govorio o tome kako su protekle konsultacije, a osvrnuo se i na incident sa predstavnicima pokreta “Dosta je bilo”.

“Nisam fasciniran Radulovićevim medijskim pritiscima”

Konsultacije mandatara Aleksandra Vučića s liderom Pokreta Dosta je bilo, Sašom Radulovićem, završene su posle 15 minuta pošto je Radulović pokušao Vučiću da uruči tužbu. Predstavnici Pokreta napustili su sastanak.

Mandatar je rekao i da je razgovarao sa više predstavika liste “Dosta je bilo”. “Ne bih to komentarisao. Neko nije došao da razgovara i onda je izašao napolje”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da sada Radulović može da “plače, neka kuka”, ali da je i njima saopštio istinu u lice
i da nije fasciniran “njihovim medijskim pritiscima”.

“On je nešto doneo, spustio ispred sebe. Rekao da je nešto dao, ništa mi nije dao. Rekao sam mu da je nepristojan i nevaspitan, rekao sam mu u oči. Njih je bilo više, rekao sam mu sve što mislim o njemu i da mislim da nema nikakvu politiku. Mislim da je brzo izleteo napolje”, rekao je Vučić.

Dobio je zasluženu lekciju i ponavljaću mu je svaki put, zaključio je Vučić.

“Pustite šta njega zanima, kao da je to važno. Rekao sam vam da su se mnogi borili da se domognu skupštinskog restorana”, rekao je Vučić.

Juče je završen prvi krug konsultacija za sastav nove Vlade.

izvor: N1