Vučić umirio Zukorlića! Nije smeo da paradira u uniformama! FOTO

Novi Patar – Za razliku od prošlog, ovogodišnji “Pohod na Hadžet” je protekao bez velikih tenzija i militarističkog kolorita koji je obilježio lanjsko okupljanje pristalica Zukorlića izazivajući veoma oštre reakcije javnosti. Do duše Zukorlić je u nešto blažoj varijanti ipak stilizivao učenike Gazi Isa-begove medrese, obukao im je crne pantalone i bele majice sa crvenim fesom na glavama. Oni su došli na trg Gazi Isa-bega u stroju a tako su i otišli na Hadžet uzvikujući Allahu akbar. Pored učenika medrese prisutni su bili studenti FIS-a, kao i upošljeni u IZ-i, IUNP, imami, profesori, portiri, čistačice i ostali, uz primetno mali broj civila.

Od hordi straha do bečkih dečaka!
Od hordi straha do bečkih dečaka!

Dobro upućeni tvrde da se Zukorlić uplašio reakcije Vučića i da zbog toga nije svoje pristalice obukao u vojne zelene uniforme sa beretkama na glavi.

Zukorlić je ozbiljno preplašen i nije se usudio da ponovi paradiranje u vojnom duhu, pa je izostala poruka javnosti da je spreman, ako zatreba, i ljude naoružati u svrhu odbrane svog biznisa i porodičnog preduzeća, kako je to učinio prošle godine.

Zukorlić je kukavičje dodvoravanje Vučiću započeo još u predizbornoj kampanji na prošlim izborima a onda je samo nastavio u tom duhu hvaleći ga na sva usta, pa se i ovaj potez može tumačiti kao udvaranje najmoćnijem čoveku u Srbiji, a radi dobijanja određenih ustupaka kada je u pitanju Internacionalni univerzitet kao i rešavanje mnogobrojnih problema u sistemu kojim rukovodi.

Budućnost će pokazati da li je ovo suštinko pasiviziranje svađalački nastrojenog muftije, ili je samo još jedan u nizu njegovih manipulatorskih poteza sa kojima dobija na vremenu dok nelegalno gradi, reketira, i šta sve ne.

Vučiću za sada veoma uspešno polazi za rukom smirivanje razdraženog Zukorlića, što je po volji građana koji su željni mira i spuštanja tenzija. Ovo je još jedna pobeda u nizu za Premijera. Aferim!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO