Vučić zove na jedinstvo: Teške odluke pred Srbijom

Narednih mesec dana za Srbiju će biti najteži – poručio je premijer Aleksandar Vučić. On ističe da će Srbija u tom periodu morati da donese niz teških odluka. U taj niz očito ne spadaju povećanje poreza na imovinu i skuplja struja, budući da najveća opasnost, tvrdi premijer, dolazi spolja.

Ni čaša vode ne pomaže premijeru Vučiću da se oseća bolje jer mu, po sopstvenom priznanju, nikada nije bilo teže.

“Veoma, veoma težak period je pred nama, što možete da vidite i po mom licu. Nisam nikada bio naročito lep, a sad ne ličim ni na šta. Ovo “naročito lep” je bila šala, nisam nikada bio nimalo lep, ali sad ne ličim bukvalno ni na šta, bukvalno se mučim svake noći, zbog bezbroj problema koje kao zemlja imamo”, kaže Vučić.

Besane noći predsednika Vlade i zbog problema koje imaju susedi. Slede lokalni izbori u Albaniji, sve su veće tenzije u Bosni i Hercegovini zbog kojih je i evropski komesar Johanes Han otkazao posetu toj zemlji, dok se Hanovo posredovanje u rešavanju političke krize u Makedoniji završilo bez uspeha.

Na sve to, kaže Vučić, Hrvatska će slaviti dan koji Srbija oplakuje. Građane Srbije zato poziva na jedinstvo i poručuje – ne nasedajte na provokcije iz regiona.

“Naše je da svoju snagu pokazujemo, kako je to nekada radio veliki Miloš, mudrošću, trpeljivošću i strpljenjem, i kada je ulazio u šator Marašli Ali Paše govorio je “ne misli veliki pašo da sam ovde zato što sam slab, već da sačuvamo našeg naroda što možemo”, poručuje premijer.

Pred Srbijom su, tvrdi, dani izazova i teških odluka po različitim pitanjima. O kosovskom se razgovara 23. juna u Briselu, tri dana kasnije s delegacijom MMF-a o povećanju plata i penzija. Bliži se i poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, dok će istovremeno biti obeležene godišnjice Jadovna, Srebrenice, Oluje…

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO