Zasedao novi saziv Saveta za bezbednost saobraćaja

Na prvoj redovnoj sednici novog saziva Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara detektovane su, prema rečima predsednika ovog tela i člana Gradskog veća Vahidina Melajca, pitanja koja su prioritet u pogledu unapređenja saobraćajnog funkcionsanja na lokalnom nivou.

„Savet je sačinjen od ljudi koji mogu da, zajedničkim zalaganjem, unaprede saobraćaj u Novom Pazaru. Moja je uloga da sve te zaključke, određenim autoritetom sa ove pozicije usmerim ka implementaciji. Postoji dogovor o konkretnom delovanju i želja nam je da u narednih mesec, dva dana sugrađani već vide i našu nameru i napredak, kako po pitanju unapređenja infrastrukture tako i saobraćajnog funkcionisanja“, rekao je predsednik Saveta Vahidin Melajac, ističući da će Savet obavezno zasedati barem dva puta mesečno.

Govoreći o projektima iz oblasti saobraćaja, Melajac je podsetio da Savet, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, raspolaže ozbiljnim finansijskim sredstvima.

“Reč je o sredstvima u iznosu od 22 milona dinara i raspoređena su, procentualno, prema određenim stavkama, od čega je 40 procenata opredeljeno za saobraćajnu infrastrukturu, što je za nas kao lokalnu zajednicu i najbitnije.
Poseban fokus će biti na ostvarivanju zajedničkog cilja da obezbedimo što bolje projekte kojima ćemo aplicirati za sredstva. Novi, dobri projekti pružaju nam priliku da postojeći budžet uvećamo“, zaključio je Melajac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO