Ženski košarkaški klub zvanično promovisan

Novi Pazar – U dvorani Pendik i zvanično je predstavljen Ženski košarkaški klub Novi Pazar. U prisustvu gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića, predsjednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa i bivše reprezentativke, košarkašice Nataše Kovačević odigrana je i prijateljska utakmica košarkašica Novog Pazara i Crvene zvezde.

 

 
Veliki broj mladih i onih koji žele da podrže projekat ulaska košarkašica u elitnu Prvu ligu došao je u dvoranu Pendik i pozdravio novi početak Ženskog košarkaškog kluba Novi Pazar.
Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je da Gradska uprava čini sve napore kako bi se što više mladih profesionalno bavilo sportom. On je takođe rekao da grad čini sve napore kako bi što više klubova igralo u elitnim takmičenjima, što je cilj i Ženskog košarkaškog kluba Novi Pazar. Današnji događaj za žensku košarku, gradonačelnik je nazvao istorijskim.
Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je poznato da je Novi Pazar sportski grad, i da je pozitivn što grad predvodi gradonačelnik koji voli sport i koji pomaže razvoju sporta. Posebno sportske infrastructure. Mladim košarkašicama Đilas je poželio da jednog dana one Srbiji donesu zlato sa Svjetskog prvenstva ili Olimpijade.
Među gostima bila je i mlada, bivša reprezentativka Nataša Kovačević, predsjednica Fondacije nazvane njenim imenom koja se između ostalog bavi promocijom ženskog sporta, naročito ženske košarke. Ona je istakla da Novi Pazar od danas mnogo doprinosi ženskoj košarci u Srbiji.
Košarkašice Novog Pazara poražene su od Crvene zvezde u prijateljskoj utakmici. Naše mlade djevojke pokazale su da će napornim radom u fantastičnim uslovima moći da ostvare cilj-plasman u elitnu Prvu ligu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO