Žestoki sukobi između IDIŠ-a i drugih skupina u dva libijska grada: Ubijeno gotovo 50 ljudi

Libija – Žestoki sukobi izbili su između IDIŠ-a i drugih skupina na prostoru dva libijska grada, Bengazija i Sirtea. Prema zadnjim informacijama tijekom jučerašnjeg dana ubijeno je najmanje 46 osoba.
U glavnom istočnom gradu Bengaziju ubijeno je devetero vojnika lojalnih službenim vlastima u Tobruku. Također je uništen i jedan tenk te nekoliko drugih vojnih vozila. Nadalje, sedmero vojnika ranjeno je u centru grada, blizu gradske luke koja je već više od godinu dana zatvorena zbog sukoba. Lokalni stanovnici ističu kako su se mogli čuti i vojni zrakoplovi.
Još veći sukob traje na prostoru centralnog grada Sirte, rodnog grada ubijenog libijskog lidera Muammara Gaddafija. Tamo se sukobljavaju IDIŠ i druge islamističke salafističke skupine koje se međusobno bore za kontrolu nad gradom. Podsjetimo, IDIŠ je preuzeo kontrolu nad Sirteom još u veljači ove godine, no imaju poprilično snažne konkurentne koji ne žele grad prepustiti stranim džihadistima koji nerijetko stižu sa sirijskog i iračkog fronta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO