ZUKORLIĆ O PLAVIM ŠLEMOVIMA: Suljo jedno priča kad je na vlasti, drugo kad je u opoziciji!

Nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da je poziv Bošnjačkog nacionalnog veća da SB UN pošalje međunarodne snage u Sandžak predizborna poruka i prepoznatvljiva retorika Sulejmana Ugljanina kad nije na vlasti

Zukorlić je na konferenciji za novinare rekao da je reč o predizbornoj poruci kojom Ugljanin zloupotrebljava BNV, što je, kakoje rekao, za BDZ neprihvatljivo.

– Ugljaninova politička opcija ima dva programa – jedan kad je na vlasti, i tada je Srbija najbolja zemlja, a prava Bošnjaka na najvišem nivou… Druga je kad Ugljanin nije na vlasti i onda imamo ovakve poruke, najteže reči u vezi sa državom i zahteve koji se tiču međunarodnih snaga u Sandžaku – rekao je Zukorlić. Zukorlić je podšetio da već godinama ukazuje na to da BNV ne obavlja svoju ulogu i da ne poštuje norme funkcionisanja predstavničkog tela Bošnjaka.

– Ovo je prepoznatljiva komunikacija Ugljaninove Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka kada nije na vlasti. Kada je Ugljanin na vlasti u Beogradu, onda je Srbija najbolja zemlja, prava Bošnjaka su na najvišem stupnju, a državnim funkcionerima dodeljuje priznanja za unapređenje tih prava. Kada nije na vlasti, onda upućuje ovako teške reči i zahteve – kaže Zukorlić.

izvor. Tanjug, Blic.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO